animated_flame
buttons home wood contact coal

Επιλέγουμε πάντα κάρβουνα αρίστης ποιότητας. Τα ποιοτικά κάρβουνα όχι μόνο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά μας εξασφαλίζουν καλύτερη απόδοση, ταχύτερο ψήσιμο και κορυφαίο γευστικό αποτέλεσμα, που είναι βεβαίως και το ζητούμενό μας! Αφού τα τοποθετήσουμε στην ψησταριά, φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε προσανάμματα από φυσική ξυλεία, για να ανάψουμε τα κάρβουνα. Προτείνουμε τα προσανάμματα φυσικής ξυλείας που να είναι άοσμα και καθαρά.


Τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την καλή ποιότητα του κάρβουνου είναι, η ευκολία στο άναμμα, η διάρκεια καύσης, η ποιότητα ξύλου από την όποια προέρχονται. Επίσης να μην περιέχουν σκόνη ή τρίμματα, να είναι καλοζυγισμένα και σε ποιοτική συσκευασία, να μην σκάνε και να μην έχουν καθόλου υγρασία.


Για να δούμε εάν η θερμοκρασία ψησίματος είναι η ιδανική, βάζουμε προσεκτικά το χέρι σας πάνω από τα ξυλοκάρβουνα σε απόσταση ψησίματος και τα κρατάμε εκεί. Αν το χέρι μας αντέξει για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-7 μέτρια, 8 και άνω χαμηλή. Για αρχή μία μέτρια φωτιά είναι το ιδανικό και στην συνέχεια μπορούμε να την χαμηλώσουμε ανεβάζοντας τη σχάρα ή σκορπίζοντας τα κάρβουνα.

cute_ideas